magnifying glass

OptraGate

Jednostavna kontrola vlage

OptraGate odmiče usnice i obraze nježno i ravnomjerno na velikom području, time omogučuje i učinkovitiju relativnu izolaciju područja rada. Mekani, fleksibilni materijal nesmetano omogućuje kretanje čeljusti tijekom postupka te je ugodan za nošenje za pacijenta npr. kod provjere okluzije ili rendgenskih snimaka zubi.

OptraGate omogućuje lakši pristup pa doktori dentalne medicine i dentalni asistenti mogu bolje kontrolirati cijelo radno polje. Ogledala i vakuum mogu se sada koristiti preciznije i efikasnije za retenciju jezika. U kombinaciji s drugim pomagalima, kao što su jastučići ili vaterolice, optimizira relativnu izolaciju područja rada. Time je postupak rada učinkovitiji i jednostavniji.

Glavne prednosti uključuju: 

Jednostavan pristup usnoj šupljini

  • Usne i obrazi su ravnomjerno odmaknuti
  • Lako dostupan i olakšan stomatološki zahvat
  • Učinkovita i brza relativna izolacija

Opušteniji i učinkovitiji postupak rada

  • Jednostavno postavljanje
  • Koncentracija povećana na sam stomatološki zahvat
  • Olakšava rad dentalnog asistenta i doktora dentalne medicine. 

Velika udobnost za pacijenta

  • 3-dimenzionalna fleksibilnost za vrlo dobro pozicioniranje  
  • Mekani, elastični materijal s udubljenjima za gornji i donji usni frenulum
  • Dobra kompatibilnost zahvaljujući materijalu bez lateksa 

OptraGate ima širok raspon primjene:
OptraGate je dostupan u tri veličine Regular, Small i Junior

OptraGate je dodatno pomagalo koje omogućava jednostavno, učinkovito i ugodno povećanje radnog polja. Na taj način dopušta punu retrakciju usana i obraza i osigurava relativnu izolaciju.

U većini slučajeva, nije potrebna dodatna retrakcija usana i obraza nezgrapnim instrumentima. Osim toga, usnice su potpuno prekrivene, a time i zaštićene. Trodimenzionalna elastičnost pomagala za retrakciju usta i obraza nesmetano omogućuje kretnje čeljusti tijekom cijelog postupka. Prema tome, OptraGate može ostati namješten od početka do kraja postupka.

OptraGate ne sadrži lateksa i stoga se može koristiti i kod pacijenata s alergijom na lateks. Jednostavno i brzo se postavlja i skida, bez dodatne asistencije druge osobe. OptraGate je dostupan u dvije veličine za odrasle: “Regular” i “Small”.

Prednosti

Značajno lakši pristup povećanom radnom polju
OptraGate odmiče usnice i obraze nježno i ravnomjerno na velikom području, time omogučuje i učinkovitiju relativnu izolaciju područja rada. Uz to, povećani pristup bitno olakšava stomatološki zahvat.

Povečani komfor za pacijenta
OptraGate je ugoban za nošenje jer je trodimenzionalno rastezljiv. Poboljšana pregrada, kao i mjesta za gornji i donji usni frenulumi povećavaju udobnost pacijenta – čak i tijekom dužih zahvata.

Širok raspon primjene
Retraktor za usne i obraze ima svestranu primjenu. Može se koristiti, na primjer, u profesionalnom čišćenju, direktnim restauracijama, digitalnom skeniranju, postavljanju indirektnih restauracija kao i u ortodontskoj terapiji i dječjoj stomatologiji.