IPS e.max Press

magnifying glass

IPS e.max Press je inovativni litij disilikatni staklokeramički valjčić za tehniku prešanja.

Litij disilikatni (LS2) IPS e.max Press valjčići dostupni su u pet razina prozirnosti i u Impulse verziji. Višebojni IPS e.max Press Multi valjčići su posebno atraktivni, pokazujući prirodnu progresiju boje.

Valjčići se odabiru tako da odgovaraju kliničkom slučaju i željenoj tehnici izrade (bojanje, "cut-back" ili tehnici fasetiranja). Nadomjesci se karakteriziraju ili fasetiraju usklađenim IPS e.max Ceram materijalima za bojanje ili keramikom za fasetiranje. Rezultati izgledaju vrlo prirodno, bez obzira na boju prepariranog zuba.

IPS e.max Press nadomjesci mogu biti cementirani različitim dokazanim materijalima za cementiranje, koji su dostupni u širokom rasponu indikacija. Krunice i mostovi izrađeni od IPS e.max Press-a mogu se cementirati  samoadherirajućim ili konvencionalnim protokolom cementiranja (npr. SpeedCEM Plus). Inleji, (tanke) ljuskice i okluzalne ljuskice cementiraju se adhezivnom tehnikom (npr. koristeći Variolink Esthetic). 
 
IPS e.max Press Multi
Inovativni Multi valjčići dostupni su u odabranim Bleach BL i A–D bojama. Materijal se odlikuje prirodnim prijelazom boje od dentina prema incizalnom području i stoga monolitnim nadomjescima daje prirodan, estetski izgled. Ovim valjčićima se brzo i učinkovito izrađuju ljuskice i prednje, stražnje i hibridne abutment krunice. U idealnim slučajevima, ovakve nadomjestke samo treba glazirati. Ako se želi, dakako da se mogu i mijenjati bojanjem ili "cut-back" tehnikom.

IPS e.max Press HT
HT valjčići dostupni su u 16 A–D i 4 Bleach BL boje. Obzirom na njihovu visoku prozirnost – sličnu onoj prirodne cakline – ovi valjčići pogodni su za izradu malih nadomjestaka (npr. inleja). Prirodan "kameleon efekt" omogućuje ovim nadomjescima da se neprimjetno prilagode prirodnoj strukturi zuba. Nadomjesci se učinkovito prilagođavaju tehnikom bojanja.

IPS e.max Press MT
MT valjčići dostupni su u slijedećim bojama: A1, A2, A3, B1, BL2, BL3 i BL4. Ovi srednje-prozirni valjčići koristi se u slučajevima gdje su potrebni svijetliji materijali od HT  i prozirniji materijali  od LT. Nadomjesci izrađeni od MT valjčića idealni su za bojanje i za "cut-back" tehniku.

IPS e.max Press LT
LT valjčići su dostupni u 16 A-D i 4 Bleach BL boje. Njihova niska propusnost - slična onoj prirodnog dentina - čini ove valjčiće pogodnim za izradu velikih restauracija (npr stražnjih krunica). Materijal pokazuje prirodnu svijetlinu i kromu, što sprječava sivilo nadomjestka. Estetski izgled nadomjestka maksimiziran je „cut-back“ tehnikom.

IPS e.max Press MO
MO valjčići su dostupni u pet skupina boja (MO 0, MO 1, 2 MO, MO 3, MO 4). S obzirom na njihovu neprozirnost, ti valjčići su namijenjeni za izradu konstrukcija koje se stavljaju na vitalne ili blago u boji promijenjene zube. Oni čine izvrsnu podlogu za nadomjestke prirodnog izgleda koji su dovršeni tehnikom fasetiranja.

IPS e.max Press HO
HO valjčići se isporučuju u tri grupe boja (HO 0, 1 HO, HO 2). Zbog svoje neprozirnosti, ti valjčići se koriste za izradu konstrukcija na bojom značajnije promijenjenim zubima i na titanskim abutmentima. Oni uspješno prekrivaju tamne podloge čime se postižu visoko estetski rezultati. Anatomski oblik nadomjestka dobiva se s IPS e.max Ceram materijalom.

IPS e.max Press Impulse
Impuls valjčići su dostupni u dvije različite razine svijetline (Opal 1, opal 2). Nadomjesci izrađeni tim valjčićima imaju izuzetna svojstva opalescencije. Prema tome, ovaj materijal je idealan za izradu (tankih) ljuskica za svijetle zube kojima je potreban opalescentan učinak.

Bivši valjčići vrijednosti Value V1, V2, V3 su zamijenjeni novim MT valjčićima B1, BL4 i BL3.

Prednosti

 • Dokazana, visoka čvrstoća materijala za dugotrajne kliničke rezultate; fleksibilne opcije za cementiranja
 • Živa estetika, bez obzira na boju prepariranog zuba
 • Višebojni Multi valjčići za izuzetnu učinkovitost
 • Pet razina prozirnosti i dodatni Impulse valjčići za maksimalnu fleksibilnost
 • Minimalno invazivne, restauracije izuzetnog rubnog zatvaranja
 • Adhezivna, samoadherirajuća, ili konvencionalna opcija cementiranja, ovisno o indikaciji

Indikacije

 • (Tanke) ljuskice (0.3 mm)
 • Okluzalne ljuskice (Table Tops)
 • Minimalno invazivni inleji / onleji (1 mm)
 • Krunice i djelomične krunice
 • Mostovi u prednjoj i premolarnoj regiji
 • Suprastrukture na implantatima
 • Hibridni abutmenti i hibridne abutment krunice